gdybyś był a nie bywał
Temat: menu na Wielkanoc
...minimum-podaję przykład niedzielnego menu: Na śniadanko -tradycyjnie,jajeczka we wszelkich możliwych kombinacjach(na twardo,faszerowane,itd.) oraz biała kiełbasa na gorąco. Na obiad barszcz biały z białą kiełbaską i jajkiem na twardo.Na drugie moze być pieczona kaczka lub gęś Na kolację swojskie wędzone wędliny(szynka,karczek,boczek faszerowany), kurczak w galarecie. Jako dodatki do śniadania i kolacji polecam wszelkiego typu sałatki jarzynowe i aby ożywić trochę wielkanocy stół-zasiana wczesniej rzeżucha(w ozdobnym naczyniu czy doniczce)-fajny świąteczny akcent i smaczny dodatek do wędliny... My na święta nie szalejemy-świetnym daniem są przyrządzone przez siebie wszelkiego rodzaju wędliny:uwędzone przez siebie oczywiście.Dodają świątecznego nastroju i Wielkanocy bez nich(no i jajek!) nijak sobie nie wyobrażam! Trochę w tym menu...
Źródło: forum.budujemydom.pl/index.php?showtopic=10678
Temat: Żywotne interesy Lipkowa
...to zazdroszczę pomimo wysokich cen..... można zrobic sobie przerwę w trakcie wypadów rowerowych... miejsce widać żyje i ciągnie ludzi..... Taka karczma np. Bohuna w Lipkowie....to by bylo coś....... ale pomażyc dobra rzecz!!! Dla zainteresowanych: Oficjalna strona Kampinówki Jest do czego dążyć ( polecam zakładkę "imprezy" - niemalże jak Bohun z Wołodyjowskim ) Salmix - coś mi to mówi. To nie oni kiedyś robili sałatki jarzynowe? Nagle zniknęły z rynku, a szkoda.
Źródło: lipkow.fora.pl/a/a,33.html
Temat: "ZIELONE ZACISZE"
...ryżem po turecku, , flaki ew. zupa gulasz, bigos, kotlet schabowy, udko pieczone, barszcz z pasztecikami lub kotletami, tort weselny, lody płonące ciasta: sernik, seromak, dobosz, Fale Dunaju, pijak, babeczki, rurki, cukierki, inne ciasteczka, napoje gaz i niegaz. herbata, kawa, owoce, stół staropolski, fontanna czekoladowa (za czekoladę się płaci osobno) zakąski: łosoś, tatar, szynka, szynka konserwowa, polędwica, baleron, galaretka z nóżek, sałatki jarzynowe, jajka faszerowane, tymbaliki drobiowe, salami, marynaty, karczek w majeranku, kurze udka, kaczka po tyrolsku i kurczak nadziewany ( ileś sztuk) rolady mięsne, schab ze śliwką, przystawki typu ogórek. Na poprawinach żur z kiełbasą, kluski śląskie, kapusta zasmażana no i zakąski już wymienione. Możliwe, ze coś pominęłam, na pewno nie ma mniej niż napisałam dania z mięs są porcjowane, ale z nadwyżką,...
Źródło: forum.wesele-lodz.pl/viewtopic.php?t=3233
Temat: ZASADY HIGIENY PODCZAS ORGANIZACJI PRZYJĘĆ
...BYĆ PRZESTRZEGANE PRZY ORGANIZACJI PRZYJĘĆ PRYWATNYCH 1.Wyeliminować wszystkie potrawy z dodatkiem surowych jaj na przykład: serki na zimno, torty z kremami przygotowanymi z surowych jaj, majonezy, tatar z jajkiem. Niedopuszczalne jest stosowanie jaj stłuczek. 2.Jaja używane do potraw, ciast, klusek itp. dokładnie myć przed wybiciem i wyparzaæ przez 10 sek. we wrzącej wodzie. 3.Dania garmażeryjne typu: sałatki jarzynowe, ryby w galarecie, nóżki w galarecie, potrawy z mięs mielonych /pasztety,rolady,klops/ wyroby podrobowe bezpośrednio po przygotowaniu przechowywać w lodówce. 4.Przechowywać surowe mięso, kurczaki i jaja w domowych lodówkach na oddzielnych półkach izolując je od gotowych potraw poprzez szczelne opakowanie. 5.Wszystkie potrawy przygotowywać wyłącznie ze świeżych surowców...
Źródło: wedding.fora.pl/a/a,608.html
Temat: Sylwester 2010
Menu: Tatar => Milena pizza x2 => Koniu jajka w majonezie => Karolina kotleciki mielone => Kastor koreczki => Kastor Salatki jarzynowe lub inne => Gruby bigos => Zed Galareta => Zed krokiety => Zed maly pieczony murzynek => Jeżu spaghetti => Wojna a teraz pytanie czy kupujemy tylko jeden rodzaj wodki czy kazdy sam w swoim zakresie bedzie cos kupowal ??
Źródło: cannabiscommando.fora.pl/a/a,1029.html
Temat: Nowy wątek obiadowy
krupnik,schabowe w musztardowo-śmietankowej skórce chrupiącej ,kuskus i sałatki jarzynowe
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=15096
Temat: Hit czy shit?
Hit. xPP Sałatki jarzynowe?
Źródło: strefanaruto.fora.pl/a/a,319.html
Temat: Święta Nadchodzą... Fura Jedzenia Też :)
heh, ja po ponad dwóch miesiącach studiowania zjem cokolwiek mi podadzą na wigilii Ale najbardzie lubię barszcz czerwony z uszkami i wszelakie sałatki jarzynowe
Źródło: zeromski.ids.bielsko.pl/forum/index.php?showtopic=535
Temat: MENU z... RESTAURACJI BIAŁA DAMA
...lustrach ułożone: - schab staropolski z sosem chrzanowym - galantyna z kurczaka z ananasem - schab ze śliwką, piersi z brzoskwiniami - indyk w maladze - szparagi lub kukurydza w szynce - jajko w szynce Na deskach podane: - wykwintne wędliny i sery żółte oraz pleśniowe Dla urozmaicenia : - platery z rybami w galarecie - pierś w sosie tatarskim - galanciki drobiowe i wieprzowe - zestaw ryb w oleju lub śmietanie - różnorodne sałatki jarzynowe i owocowe Ok.godz.22.00 atrakcja wieczoru: posiłek na gorąco, płonący wniesiony i porcjowany przez Szefa Kuchni - „kasler” – schab wędzony i pieczony po staropolsku ze smażonymi ziemniakami i wykwintnym sosem - indyk faszerowany , pieczony w całości z sosem borówkowym - szynka wieprzowa, pieczona, podana z kaszą i sosem chrzanowym Do picia – gorący czerwony barszczyk Ok....
Źródło: poznan.forumslubne.pl/viewtopic.php?t=1553
Temat: PODSTAWOWE ZASADY HIGIENY,przyjęcia pryw
...POWINNY BYĆ PRZESTRZEGANE PRZY ORGANIZACJI PRZYJĘĆ PRYWATNYCH 1.Wyeliminować wszystkie potrawy z dodatkiem surowych jaj na przykład: serki na zimno,torty z kremami przygotowanymi z surowych jaj,majonezy,tatar z jajkiem.Niedopuszczalne jest stosowanie jaj stłuczek. 2.Jaja używane do potraw,ciast,klusek itp. dokładnie myć przed wybiciem i wyparzać przez 10 sek. we wrzącej wodzie. 3.Dania garmażeryjne typu: sałatki jarzynowe,ryby w galarecie, nóżki w galarecie,potrawy z mięs mielonych/pasztety,rolady,klops/ wyroby podrobowe bezpośrednio po przygotowaniu przechowywać w lodówce. 4.Przechowywać surowe mięso,kurczaki i jaja w domowych lodówkach na oddzielnych półkach izolując je od gotowych potraw poprzez szczelne opakowanie. 5.Wszytkie potrawy przygotowywać wyłącznie ze świeżych surowców wiadomego...
Źródło: slubne-forum.pl/viewtopic.php?t=421
Temat: Jedzenie ;P
hmmm jak tak czytam to dużo mamy tu wegetarianek.. ja kocham owoce jogurty zupe pomidorową ii musli no tam pare jeszcze innych rzeczy nienawidze kiełbasy pomidorów i majonezu, kocham jeszcze sałatki jarzynowe, ale wszyscy myślą że ich nie lubie, ale ja tylko nie lubie majonezu :d
Źródło: tokiohot3l.fora.pl/a/a,517.html
Temat: Czy na tym forum są same mądre kobiety?
Na peeeeewno nie trzeba Jak nie dajesz rady, znaczy się nie trzeba. Dieta, którą stosuję i w moim przypadku dajre rezultaty wygląda mniej więcej tak: -śniadanie, jedna kromka żytniego albo orkiszowego chleba z masłem i tym co mi się żywnie podoba -obiad,mięso pod różną postacią i surówki w dużych ilościach -kolacja, sałatki jarzynowe, które zostały z obiadu/robię ogromniaste michy/ , kromka cheba, ewentualnie kefir lub jogurt Nie jem ziemniaków, zup, słodkiego pieczywa, cukier ograniczam do minimum. Pozwalam sobie na gorzką czekoladę dobrych firm, z owoców jabłka , czerwone grejfruty/floryda/ no i taraz zaczną się owoce sezonowe. Do tego wszystkiego dodaję spacer a moimi suczami. U mnie to zawsze skutkuje.
Źródło: forum.kobieta50plus.pl/viewtopic.php?t=495
Temat: Praktyczne rady dla dchudzających się !
...to być na przykład aktywność fizyczna, kąpiel, słuchanie muzyki, rozmowa Szczególne sytuacje Jedzenie w restauracji Jest dużą pokusą, ze względu na kilka aspektów: jesteś zachęcany do jedzenia, nie wypada Ci odmówić, masz możliwość spróbowania dań, których jeszcze nie jadłeś, Zamawiaj posiłki z karty , a nie np. zestawy obiadowe, które są trochę tańsze , ale zjesz wtedy znacznie więcej kalorii. Uważaj na to, co jesz. Sałatki jarzynowe w restauracji są najczęściej przyprawione sosem ze śmietaną lub majonezem, które są bardzo tłuste i wysokokaloryczne. Przy zamawianiu sałatek należy dokładnie dowiedzieć się o ich skład i wybierać jarzyny bez takich dodatków, a jeżeli nie ma takiej możliwości to jeść same jarzyny. Wiele posiłków ma "dyskretnie" dodane kalorie. Należy uważać na te "ukryte kalorie", np. sosy do mięs i...
Źródło: fbb.pl/index.php?showtopic=7615