gdybyś był a nie bywał

Temat: Pamiętnik "emigranta" ;)
...ankiet po angielsku.. i gotowe.. czekamy na telefon... musieliśmy kupić starter żeby nie bulić za roaming... bez komórki agencja was nie zarejestruje.. to przez komórkę dają wam znać jaka praca jest dostępna. A taniej jest kupić starter z np. O2 za 5 funtów niż kombinować :) Na tych jazdach i rejestracjach zeszły nam 3 dni  =] Czwartego dnia o dziwo zadzwonił telefon... jest praca... Niedaleko ok 2 mile od Widdlewich we firmie produkującą pudełka z tworzyw sztucznych.. LIN PAC.. 6 funtów za godzinę - zmiana od 14 do 22... wybraliśmy się tam nastepnego dnia na wyznaczoną porę i o zgrozo... prawie sami polacy  tam pracują.. jadąc autobusem.. Polacy.. , kierowcy autobusów - Polacy... wszędzie Polacy.. PRACA dzień 1 - LIN PAC Koszmar... pierwszego dnia dali mnie na najgorszą maszynę ... bestia wypluwa 25kg mowe palety z tworzywa.. z prędkością 17 na minutę.. trzeba...
Źródło: ps3site.pl/forum/index.php?showtopic=1589



Temat: jak bezpiecznie przechowywać układy scalone?
Każde pudełko ekwipotencjalne będzie dobre np. puszka metalowa po sardynkach, gąbka antystatyczna, grafitowana (szara lub czarna), styropian owinięty folią aluminiową, pudełka z tworzyw sztucznych, najlepiej antystatyczne, lub pokryte warstwą ułatwiającą przewodzenie. Układów nie trzeba separować od przewodników - przewodnik ma zabezpieczyć nasz układ jak klatka Faradaya. Szczególnie "cenne" półprzewodniki CMOS należy przechowywać ze zwartymi wszystkimi wyprowadzeniami. Współczesne układy CMOS są wyjątkowo odporne na ładunki statyczne, a najbardziej narażone są...
Źródło: elektroda.pl/rtvforum/topic1623316.html


Temat: Gatunki białego sera
...kwasowych i kwasowo-podpuszczkowych. Aby otrzymać ser ziarnisty (np. wiejski), powstałe po ukwaszeniu i działaniu podpuszczki ziarna skrzepu mleka płucze się wodą o coraz niższej temperaturze, zaczynając od pokojowej, a kończąc na 3°C. Dzięki temu grudki twardnieją i rozdzielają się od siebie. Po oddzieleniu serwatki miesza się je z posoloną śmietanką. Gotowe serki są podgrzewane w temp. ok. 60°C (termizacja) i aseptycznie pakowane w pudełka z tworzyw sztucznych. Serki twarogowe (np. Almette, Fromage) to najczęściej roztarty albo zmielony twaróg zmieszany z różnymi dodatkami, np. masłem, śmietanką. Serki te mają kremową konsystencję, mogą być naturalne albo doprawione pieprzem, ziołami, papryką i innymi substancjami smakowymi. Podobnie jak serki ziarniste, poddaje się je procesowi termizacji i pakuje aseptycznie. Serki homogenizowane otrzymuje się przez...
Źródło: sportbb.pl/viewtopic.php?t=261


  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • shinnobi.htw.pl